Robidova marmelada je eden najboljših sladkih namazov, ki osvaja s svojo temno barvo, z vonjem in neprimerljivim okusom.

robideova marmelada

 

Robide očistimo, oprhamo s hladno vodo in odcedimo oz. posušimo. Potresemo jih s sladkorjem in premešamo s potresanjem posode. Posodo pokrijemo in čez noč položimo v hladilnik.

■ Posodo s sladkanimi robidami pristavimo, vsebino pa zavremo. Kuhljamo jih, da se povsem zmehčajo. Vmes s penovko ali z žlico odstranjujemo pene s površja.


■ Zmehčane robide skupaj s sokom pretlačimo s pasirko ali skozi gosto žičnato cedilo. Da se znebimo zoprnih drobnih semen.


■ Kozarčke za vlaganje s pokrovčki temeljito operemo in za 10 minut položimo v pečico, segreto na 80-100 °C.


■ Robidov pire pristavimo, zavremo in kuhamo, da se zgosti. Pred koncem kuhanja mu primešamo limonov sok.


■ Vročo marmelado poskusimo. Po okusu jo dosladimo ali okisamo, nato jo nalijemo v vroče kozarčke. Dobro jih zapremo, ovijemo v veliko brisačo ali odejo in ohladimo.

Imate tudi vi kakšen recept za robidovo marmelado?

Mogoče brez sladkorja? Ali v kombinaciji kakšnega drugega sadja?

Napišite ga v komentarje, da lahko obiskovalci izberejo tistega, ki jim je najbolj všeč.

Lahko za robidovo marmelado uporabim zamrznjene robide?

za kuhanje marmelade lahko uporabimo tako sveže robide kakor tudi zamrznjene robide